Amit érdemes tudni az online pszichológiai tanácsadásról

Onlinepszichológus_jan19_LM1
0

Mióta életünk egy részét a multimédiás csatornákon éljük, nincs időnk a személyes kontaktusra. Ha valamilyen problémába ütközünk, nem kérjük ki szakember véleményét. Helyette jelenthet megoldást, ha az interneten több oldalról, alaposan körbejárjuk a kérdést, ami foglalkoztat minket. Ekkor csak arra figyeljünk, hogy releváns oldalról tegyük meg ezt.

Ne gondoljunk feltétlenül súlyos problémákra, előfordul, hogy egy-egy kisebb konfliktus kapcsán merül fel olyan kérdés, amikor érdemes egy pszichológus szakember véleményét kikérni. Ha megtehetjük, miért ne tennénk?

Milyen formában vehetjük fel a kapcsolatot egy szakemberrel?

Az Onlinepszichologus.net pszichológusainak többsége nemcsak interneten elérhető, hanem személyesen is felkereshetőek, előzetes időpont egyeztetés után. Az online tanácsadás előnye, hogy a kliens több szempontból átgondolhatja a megoldást, a pszichológus elfogulatlanul világít rá új aspektusokra. A feltett kérdésekre ingyenes módon írásban válaszolnak, de van lehetőség szigorúan négyszemközti keretek között folytatott beszélgetésre is.

Ha írásban keressük meg valamelyik szakértőt, Ő a pszichológus válaszol rovatban ingyenesen és mindenki számára látható módon válaszol. A levelekre igyekeznek 48 órán belül választ adni.

Szóban történő felkeresés

Amennyiben a rugalmasabb, gyorsabb szóbeli felkeresést választja valaki, úgy több problémában van lehetőségünk hatékonyan segítséget kérni. A Skype videokonzultáció által érzelmeket vihetünk a beszélgetésbe, a kapcsolatfelvétel személyesebb. A szóbeli konzultáció segítséget nyújthat önismereti kérdésekben, vagy sokféle lelki nehézség esetén.

Az online szóbeli pszichoterápiás konzultáció egy díjköteles szolgáltatás. Időpontfoglalás előtt bankkártyával ki kell fizetnünk a kiválasztott pszichológus óradíját, mely egyedi. Erről az adott munkatárs profilján lehet tájékozódni.

Kell-e időpontot foglalni?

Igen. Mikor kiválasztotta, hogy mely szakértő szolgáltatását szeretné igénybe venni az online pszichológiai tanácsadás keretében, az általa felkínált időpontokból tudja kiválasztani a legmegfelelőbbet. Az időpontfoglalást minimum 24 órával előre lehet megtenni, bankkártyával lehet kifizetni a foglalást, amiről e-mailben kap számlát. Az online kapcsolatfelvételt a lefoglalt időpontban egy gombnyomással el lehet indítani. Ezzel a módszerrel titokban tarthatja, hogy Ön szakember segítségét kérte egy problémája megoldásához.

Miért érdemes az online pszichoterápiás csoportot választani?

A segítséget nyújtó pszichológusok rendszeresen szupervízión vesznek részt, ami egy speciális szakmai személyiségfejlesztő módszer. Ekkor, a pszichológus átbeszéli – adott időközönként – a