A Nyugat-Dunántúl vonzza fiatal pályakezdőinket

SarvarAllas.hu
0

Kikerülve az oktatási rendszernek kötöttségei és kötelességei alól, frissdiplomásként rendszerint rövid időbe telik, mire megtaláljuk ideális állásunkat. A piacképes végzettség megszerzése bár állami támogatottsággal és módszeres szorgalommal néhány félév alatt relatíve könnyedén elsajátítható, ám részben a helyi, településszintű munkalehetőségek csekély száma miatt olykor nehezebb beépülni a munkaerőpiacra, mint azt elsőre gondolnánk.

A fiatal pályakezdők elhelyezkedési esélyeinek növelése és szakszerűbb kezelhetősége érdekében megannyi cég indított már közvélemény kutatást, ezzel is mintegy fényt derítve a célközösség iskola utáni szándékaira. Munkahely választási szempontjaik közül általában kiemelt jelentőséggel bír a beszélt idegen nyelvek száma, hiszen a hiánynyelvnek minősített francia, német, vagy esetleg spanyol nyelvtudással jelentősen növelhető a pályázó esélye, tette közzé az IMPC Personal Hungary Kft. egy frissdiplomások között végzett felmérésében. A végzettség jellege nagymértékben befolyásolja, milyen ágazatban kívánják kibontakoztatni személyes kvalitásukat, így a fenti felmérésből kiderül továbbá, hogy műszaki végzettséggel leginkább ipari, míg gazdasági, vagy informatikai kompetenciákkal már a szolgáltatási szférát részesítik előnyben. Az sem kétség, hogy a nagybetűs életbe bekerülve kiemelten fontos egy stabil múlttal és jövővel rendelkező vállalatnál hosszú távú foglalkoztatást biztosító állást betölteni. Amennyiben a munkahely fejlesztési stratégiája nyomon követhető, az lényegesen javítja a munkavállalók biztonságérzetét, bízhat benne, személyes fejlődésének lehetőségei is adottak.

Pontosan merre érdemes pályázni?

Ahogyan azt a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat is közzétette, 2016-ban mintegy tízszer annyi álláskeresőt regisztráltak Borsod Abaúj Zemplén megyében, mint az ország másik felében levő Győr-Moson Sopron megyében. Bár a Nyugat-dunántúli megyében legalább 200 ezer fővel kevesebben képviseltetik magukat, gazdasági fölénye az Észak-magyarországi megyéhez képest megkérdőjelezhetetlen. 2017. második negyedévében a betöltetlen csaknem 88 ezer nyilvántartott álláslehetőségek közül a szakmai végzettséghez köthető pozíciók legjavát Győr-Moson Sopronban tették közzé, ezzel is reflektálva az ország más pontján lévő munkakeresők csalogatására. Ha már több 10/100 km-t áthidaló állás, akkor az esetek többségében a költözés lehetőség sem zárható ki, melytől napjainkban még némileg tart a lakosság. Ugyanakkor nemcsak a cég távolsága, hanem az odavezető infrastruktúrának a kiépítettsége, minősége is döntő értékkel bírhat. Sok esetben gyakorlatilag állva maradnak a fiatal pályakezdők, mondván a képzés helye és az annak megfelelő telephely földrajzilag nem feltétlen fedi egymást, így egyrészt tanulmányaik közben nem tudnak duális képzési rendszerbe bekapcsolódni, így a sok esetben szükséges szakmai tapasztalat hiányában kell elhelyezkedni. A cég profiljánál még talán lényegesebb szempontnak minősítik a fiatalok, hogy megbecsült munkájuk ugyanakkor megfelelően honorálják, éppen ezért a bérezés is nagyban előmozdítja a költözésre való hajlandóságot. A fent említett Nyugat-dunántúli régióban lévő Sárvár városa ideális célpontnak számíthat mind a színvonalas technikusi, műszaki képzések, mind pedig a külföldi érdekeltségű nyereséges cégek jelenlétének köszönhetően. Tekintve, hogy kiváló alap- és mesterképzéssel szolgál a településtől alig 60 km-re levő Soproni egyetemen, így szűk 6 féléves képzési ciklust követően piacképes ismeretek birtokában pályázhatók már mérnöki állások, többek között a sarvarallas.hu weboldalt segítségül hívva. Ez köztudottan Sopron után a megye második legjelentősebb ipari és szolgáltatói központjává nőtte ki magát. Természetesen a középfokú, de még akár végzettség nélküliek számára is adott a lehetőség, hogy egy műszaki, vagy gépgyártás-technológiai irányzattal rendelkező cégnél integrálódjanak, előteremtve az egzisztenciális alapokat.