A Nokia története és jelene

Pitbull jan LM1
0

Bár manapság már letaszították a trónjáról a Nokia telefonokat, de azok messze nem tűntek el, hiába szeretné néhány gyártó. Lássuk, hogyan is kezdődött a Nokia telefonok története.
A Nokia cég alapvetően elég nagy múltra tekint vissza, hiszen 1865-ben alapították, bár ekkor még közel sem foglalkoztak telefonok gyártásával. Az ehhez kapcsolódó törekvések csak jóval később következtek be, méghozzá az 1900-as évek elején, amikor a telegráfok és az elektronikai kábelek gyártása virágzott. Az 1900-as évek végére jelent meg a mobiltelefonok elődje, majd akkoriban kezdődött a mobilok gyártása. Az elsők még inkább egy fél téglára hasonlítottak, amin megvolt a felvevő és megszakító jelű gomb, valamint a számok. Ezek sms írására csak igen mérsékelten voltak alkalmasak, de ahogy telt az idő egyre kisebbek lettek a mobiltelefonok.
Az egyik, legszélesebb körben ismert darab a Nokia 3310-es, ami mintegy ikonnak számít a mobilok történetében. Ez a mindent túlélő készülék, aminek nem ártott semmi, se környezeti hatás, se lepottyanás, semmi. Arról nem is beszélve, hogy ez tartalmazta a telefonos játékok első generációjának egyikét, a jól ismert Snake-et, amire az ifjabb korosztály már nem emlékszik, de a 30-asok kellemes nosztalgiával gondolnak vissza rá.
Ahogy fejlődött a telefongyártás, a telefonok egyre kisebbek lettek, akadtak összecsukható, sőt villogó darabok is, majd mikor eljött a Nokia Nseries család, ezzel 2005-ben teret kapott a multimédiás telefonok új generációja. Később érkeztek a teljes billentyűzettel rendelkező darabok, majd következtek a kapacitív kijelzővel rendelkező Symbian oprendszeres mobilok.
Végül pedig a Lumia család következett, ami a Windows Phone rendszeren működik és azóta sincs megállás, a Nokia sorra adja ki az újabbnál újabb telefonjait, amik most már Android rendszeren alapulnak.
Védjük a telefont
Ha a fenti telefonok valamelyikével rendelkezünk, akkor mindenképp érdemes egy jó minőségű tokot rendelni rá, mert így védhetjük meg a kosztól, a portól és nem utolsó sorban a leesések okozta törésektől. Készíthetünk egyedi tokot, amit mi magunk tervezhetünk meg, vagy pedig válogathatunk a webáruházban fellelhető darabok közül. Az egyedi tok előnye, hogy nem valószínű, hogy egy ugyanolyan jönne velünk szembe az utcán, míg az előre elkészített darabok esetén többféle típusból kereshetjük meg a nekünk valót.
Arról nem is beszélve, hogy számtalan típusazonos kiegészítőt rendelhetünk a telefonunkhoz. Ilyenek a gyorstöltők, az edzett üvegfóliák, és a színes, egyedileg választható PopSocketek. Amennyiben nincs a kívánt tok a felsoroltak között, mindenképp érdemes felkeresni a választott webáruház ügyfélszolgálatát, mivel nagy valószínűséggel be tudják azt szerezni nekünk.