Válasszuk a számunkra legszimpatikusabb álláslehetőséget!

SzolnokAllas.hu5_mon-allas.hu
0

Mielőtt hosszútávra munkába állnánk, érdemes átnézni az egyes munkakörök tulajdonságait, amiről a legtöbb esetben a vállalatok döntenek. Bizonyára mindannyiunknak az a célja, hogy teljes munkaidőben helyezkedjünk el a munkaerőpiacon.

A teljes munkaidő napi 8 órát jelent. Egyes vállalatoknál napi 12 órában kell dolgoznunk, de ez természetesen függ attól, hogy melyik szakmában helyezkedünk majd el. A munkaidőn túl beszélnünk kell a műszakokról is. Az egy műszak a legjobb, mivel többnyire nappal kell dolgoznunk, 8 vagy 12 órában. Éjszakázásról itt még szó sincs. Vannak olyan munkakörök, amelyeket váltott műszakban kell végezni. Két műszakos munkarendnél be kell vállalnunk az éjszakázást is. Amennyiben két műszakban kell dolgoznunk akkor általában a műszakok 12 órásak. Reggel 07.00-tól este 19.00-ig, és 19.00-től reggel 07.00-ig. A három műszakos munkarendnél már meg kell szerveznünk azt, hogy mikor alszunk, mikor intézzük el dolgainkat, mert ha bevállaljuk a három műszakot, akkor nem sok idő jut magunkra. Általában a gyárakban szokás három műszakban dolgozni. A műszak lehet reggeli, délutáni, és éjszakai is. Azt gondolhatnánk, hogy senki nem szereti az éjszakázást, azonban ez nincs így. Mindennek megvan az előnye, és a hátránya, így az éjszakázásnak is. Amennyiben éjszaka kell dolgoznunk, és tudjuk magunkról, hogy elálmosodunk, akkor tankoljunk fel elegendő mennyiségű kávéval. Ennek köszönhetően könnyebben végezhetjük munkánkat. Az éjszakai munkának egyetlen nagyelőnye van, mégpedig az éjszakai pótlék, amelyet fizetésünkhöz hozzácsatolnak. Vannak olyan munkavállalók, akik azért is szeretik még az éjszakai műszakot, mert többnyire csak adminisztratív feladatokat kell csinálni munkaidő alatt. Sőt, a vállalatok kereshetnek olyan munkaerőt is, aki csak éjszaka dolgozik. Mindezekről a cégek határoznak.

A munkakeresés eltarthat egy darabig, mert a vállalatoknak is időbe telik, mire reagálni tudnak jelentkezésünkre. Elgondolkodhatunk azon is, hogy ameddig nem találunk teljes állást, addig dolgozhatunk alkalmi munkásként is. Fontos információ, hogy sok esetben az alkalmi munkavállalók jobb órabérben vannak bejelentve, mint azok, akik teljes állásban dolgoznak. Alkalmi munkavállalóként csak a hónap felét dolgozhatjuk le, tehát 15 napot. Órát tekintve dolgozhatunk 4, 8, vagy akár 12 órában is. Azonban szigorúan meg van szabva, hogy az alkalmi munkavállalók csak 90 napot dolgozhatnak egy esztendőben adott vállalatnál. Ezt mindenképpen be kell tartani. Azonban erre nem kell figyelnünk, hiszen rajtavagyunk az ügyön, hogy minél hamarabb ideális munkát találjunk. Munkakeresés során minden segítséget készséggel fogadunk, ami megkönnyítheti dolgunkat.

Szolnokon a SzolnokAllas.hu regionális álláshirdetési weblapon megtalálhatjuk a megfelelő munkalehetőséget. Nézzük át a kiemelt álláshirdetéseket, mert akár azok között is rálelhetünk a legjobb lehetőségre. A kiemelt hirdetéseket rögtön az oldal tetején találjuk. A normál álláshirdetéseket pedig rögtön alatta. Az álláskategóriák azért vannak, hogy segítsenek bennünket az eligazodásban. A mérnök munkák kategóriát is nézzük át, mert ha érzünk magunkban elszántságot, és reál beállítottsággal is rendelkezünk, akkor könnyű dolgunk lesz. Mind tudjuk, hogy a munkaerőpiac legtöbb szakmája teljesen telítve van, kivéve a mérnöki és informatikai szektort. A cégek akár azonnali kezdéssel is kereshetnek szakmájához értő munkaerőt. Ha ezekben az ágazatokban vetjük meg lábunkat, akkor megélhetésünk hosszú ideig biztosítva lesz.

Kapcsolódó blog bejegyzések