Tényleg olyan munkát végezzünk, amelyet szeretünk csinálni!

KecskemetAllas04_mon-allas.hu
0

Álláskereséskor sok lehetőség áll rendelkezésünkre, még ha abban a hiszemben is vagyunk, hogy ez nem így van.

Ebben az időszakban fontos az, hogy mindig pozitívak maradjunk, és ha kitartóan keresünk, akkor előbb vagy utóbb megtaláljuk a megfelelő álláslehetőséget. Amikor munka után kutatunk, elsődlegesen olyan szakterületet válasszunk, amelyben tényleg el szeretnénk majd helyezkedni. Nem sok értelme van annak, hogy olyan szakmát választunk ki, amelyet úgy is otthagyunk egy idő után. Ezzel nemcsak magunkkal, de az adott vállalattal is kiszúrunk, ha így teszünk, mivel a cégek többsége is hosszútávra keres munkaerőt. Nagyon fontos dolog a pénz, de ugyanakkor gondolkodjunk el azon is, hogy vajon megéri-e olyan állást betöltenünk, amelyet nem szívesen csinálunk, de a fizetés kielégítő. Vannak olyan emberek, akik tudják ezt csinálni hosszabbtávon, de vannak olyanok is, akik nem. Végzettségünk, és szakmai tapasztalatunk is nagymértékben befolyásolja majd döntésünket. Van egy jó végzettségünk, de még nm dolgoztunk az adott szakmában, mert az élet másfelé sodort bennünket? Nagyon sok ember járhatott már így. Ha egy kis változást szeretnénk életünkben, akkor akár megpályázhatunk olyan munkakört is, amely valóban megfelel a végzettségünknek.

Napjainkban vannak olyan információforrások, amelyek megbízhatóak. Modern világunkban gyakran találkozhatunk olyan álláshirdetésekkel, amelyek egy az egyben hazugságok. Ezeket nagyon egyszerűen kiszűrhetjük, csupán annyit kell tennünk, hogy megtanulunk a sorok között olvasni. Amennyiben egy álláshirdetés rövid, és nem is nevezi meg a meghirdetett pozíciót, akkor a nagyvalószínűséggel átverés. Különösen kerüljük az olyan hirdetéseket, amelyek remek pénzkereseti lehetőséget kínálnak fel számunkra, és ha többet meg akarunk tudni a munkáról, akkor írjunk privátban. Ilyen, és hasonló álláshirdetésekkel van tele a közösségi oldal. Ha egy kicsit is gondolkodunk, akkor rájöhetünk, ha nincs titkolnivalója az adott személynek, vagy cégnek, akkor miért nem közli nyíltan a hirdetésben, hogy pontosan mit is kellene csinálni. Azonban nemcsak a közösségi oldalak lehetnek tele ilyen „álláshirdetéssel”, hanem az újságokban is előfordulhatnak nem valós hirdetések. Éppen ezért nagyon figyeljünk oda, hogy milyen álláslehetőséget pályázunk meg.

A KecskemetAllas weboldalában megbízhatunk, ugyanis itt a cégek közlik hirdetéseikben, hogy milyen munkakört lehet megpályázni. Egy jó álláshirdetés tartalmazza a pozíció megnevezését, amire tudunk jelentkezni, közli velünk az elvárásokat, és a kompetenciákat, hogy milyen feltételeknek kell eleget tennünk ahhoz, hogy megkapjuk az állást. Némelyik vállalat egy rövid ismertetőt is közöl magáról, azért hogy még jobban megismerjük az adott cég tevékenységi körét. Végezetül pedig a vállalatok álláshirdetéseikben azt is közlik velünk, hogy mit tudnak nekünk felajánlani, amiért náluk dolgozunk. A multinacionális cégeknél használhatjuk akár a céges mobiltelefont, laptopot, de mindezt szigorúan csakis kizárólag munkavégzésre. Év végén akár prémiumot is kaphatunk, évközben pedig cafetériát is nyújthat számunkra egy cég. A mérnöki állások szektorban is dolgozhatunk, ha szeretnénk. A legtöbb mérnöki állást akár azonnal is betölthetjük, mivel az ágazatban nem olyan sokan dolgoznak, mint mondjuk a turizmusban, vagy a kereskedelemben. A mérnöki szektorban ráadásul még jól is kereshetünk. Amennyiben sikeresen teljesítettük a 3 hónapos próbaidőt, akkor fizetésünk mindenképpen emelkedni fog.

Kapcsolódó blog bejegyzések