Ekkor érdemes új munka után nézni!

szegedallas.hu5_mon-allas.hu
0

Életünkben eljöhet az a pont, amikor úgy érezhetjük, hogy új munkát kell találnunk. Vegyük sorra azokat az okokat, amelyek arra késztetnek bennünket, hogy állást keressünk.

Egy vállalat életében szinte bármikor bekövetkezhet egy csőd közeli állapot. Ilyenkor egy cég próbálja menteni a menthetőt, vagy tényleg azon ügyködik, hogy ne menjen csődbe. Van néhány módszer, amit egy vállalat alkalmazni szokott. Drasztikusabb lépésnek tekinthető az, amikor egy cég rengeteg munkavállalónak felmond, különösen, ha az multinacionális vállalatnál történik. A másik lehetőség pedig a fizetéscsökkentés. Egyik sem jobb a másiknál, a fizetéscsökkentés pedig pláne nem. Napjainkban drága az élet, és bizonyára mindannyian megszoktunk már egy bizonyos életszínvonalat. Nos, valljuk, be nem szívesen mondunk le a megszokott életről. Ha már családunk is van, akkor ők az elsők. Arra is kell gondolnunk, hogy a gyerekeket fel kell nevelni, iskoláztatni kell, és ezt kevesebb fizetésből nem tudnánk megtenni. Gondoljunk erre is, ha esetleg mégis aláírnánk munkaszerződésünk módosítását. Amennyiben érzékeljük, hogy a cég ahol dolgozunk nagy bajba került, és bizonytalan a helyzete, akkor jobb, ha minél előbb új munka után nézünk.

Az álláskereséshez mindenképpen pozitívan kell hozzáállnunk, mert így minden könnyebben megy majd. Gondoljunk bele, hogy ha már évek óta a munkaerőpiacon vagyunk, akkor máris előnnyel indulhatunk másokkal szemben, hiszen van szakmai tapasztalatunk. A tapasztalt munkaerőre a vállalatok egyenesen vadásznak. Ugyanakkor legyünk kitartóak, és türelmesek is, mivel az álláskeresés nem megy olyan gyorsan. Egy meghirdetett pozícióra nemcsak mi adjuk be jelentkezésünket, hanem rajtunk kívül kitudja, hányan adják be önéletrajzukat. A vállalatoknak időre van szükségük, hiszen a HR-esek szeretik átböngészni a beküldött önéletrajzokat. Egy állásinterjú hatalmas felelősséggel jár, mind vállalati és álláskeresői oldalról is. A cégeknek megfelelő döntést kell hozniuk az új munkavállalót illetően, de az állást keresőnek is sajátfelelőssége az, hogy felkészülten jelenjen meg egy állásinterjún. Egy interjún pedig fontos az is, hogy magunkat adjuk, mert csak így ismerheti meg valódi énünket egy cég. Amikor munkát szeretnénk találni, sok esetben nem tudjuk, hogy merre induljunk, hol találhatnánk álláshirdetéseket. Természetesen a postaládánkba bedobott újságokból, mint a Szuperinfóból tudunk tájékozódni, de az újságban az álláslehetőségek tárháza nem túl széles. Ne vesztegessünk időt azzal, hogy személyesen megkeresünk vállalatokat, és érdeklődünk, hogy bizonyos pozícióknál van-e üresedés. Manapság ezt már nem nézik jó szemmel.

Álláslehetőségekért térképezzük fel az internetet. A SzegedAllas oldalon különböző álláshirdetéseket találhat, továbbá értesülhetünk a legújabb álláshirdetésekről is. A portálon nemcsak szegedi, hanem számos más településen található cégek hirdetéseivel is találkozhatunk. Esetleg külföldi munka után érdeklődünk? A honlapon mindent megtalálunk egy helyen. Az álláskategóriák közül válasszuk ki a külföldi munka „pontot”, és nézzük át tartalmát. Barangolhatunk akár a mérnöki állások kategórián belül is. Akár műszaki eladóként is folytathatjuk pályafutásunkat egy cégnél. A pozícióra legfőképpen jó kommunikációs képességű, műszaki dolgok iránt érdeklődő, és kereskedelemben szerzet tapasztalattal rendelkező munkaerőt kereshetnek a vállalatok. Előnyt jelenthet, ha kellő jártasságot szereztünk az informatika világában. Egyéb munkaajánlatok megtalálhatóak a weboldalon.

Kapcsolódó blog bejegyzések