Apró részletek, amelyek fontosak lehetnek álláskereséskor!

TatabanyaAllas3_mon-allas.hu
0

A munkakeresést bizonyára mindenki átélte már. Ebben az időszakban arra figyelünk a leginkább, hogy minél hamarabb álláshoz jussunk. Mindenekelőtt érdemes egy kicsit lassítani, és átgondolni a dolgokat.

Először is azt kell letisztázni magunkban, hogy lakóhelyünkön, vagy máshol szeretnénk dolgozni. Ez egy összetett kérdés lehet, ugyanis akinek még nincs családja, annak sokkal könnyebb lehet máshol „új életet” kezdenie. Továbbá azt is el kell döntenünk, hogy fizikai vagy szellemi munkakörben szeretnénk helytállni a jövőben. A szellemi munka manapság jóval kecsegtetőbben hangzik, szemben a fizikai munkával. Tudunk, kell azt is, hogy álláskeresésnél tisztában kell lennünk képességeinkkel, valamint azzal is, hogy szellemi munkát általában csak felsőfokú végzettséggel tudunk végezni. A jövőben a gyári munkákat a gépek fogják elvégezni, azonban ez még nem most lesz. Fizikai munkára éppúgy igény mutatkozik a munkaerőpiacon, mint szellemi munkára. Ahhoz, hogy elküldjük álláspályázatunkat egy vállalat részére, előtte találnunk kell olyan információforrást, ahonnan értesülni tudunk a legfrissebb lehetőségekről. A XXI. században lehetőségeink korlátlanok. Tudomást szerezhetünk munkaajánlatokról újságok hirdetéseiből, vagy akár üzletek kirakataiból is. Amennyiben vállalkozó szelleműek vagyunk, akkor személyesen is felkereshetünk vállalatokat, és érdeklődhetünk álláslehetőségek iránt.

Ajánlott a világháló lehetőségeivel is élni, ugyanis akár otthonunk kényelméből is kereshetünk magunknak állást, és még ki sem kell hozzá mozdulnunk. Az állások Szombathely honlapon válogathatunk a különböző ajánlatok közül, mert fizikai és szellemi munkákat egyaránt találhatunk az oldalon. Egy jó álláskeresési portál akkor megfelelő, ha a nap 24 órájában elérhető, továbbá ha gyakran találunk friss álláshirdetéseket rajta. Hirdetést nemcsak a vállalatok adhatnak fel, hanem mi is megadhatjuk igényeinket, hogy milyen szakmában helyezkednénk el szívesen. A portál célja hogy a vállalati és a munkavállalói igények kielégítsék egymást. Amennyiben az elsők között szeretnénk értesülni a legújabb álláslehetőségekről, akkor csak iratkozzunk fel a honlap hírlevelére. Ezt követően elektronikus postaládánkba fognak érkezni a legfrissebb ajánlatok. Mára már a közösségi oldalak fontos szerepet töltenek be életünkben. A barátokkal történő kapcsolattartáson, és élményeink megosztásán kívül értesülhetünk álláshirdetésekről, ha kedveljük a Szombathely állás facebook vagy twitter oldalát.

A cégek szoktak keresni szakács munkaerőt éttermekbe. A pozíció elfoglalásához fontos a munkahelyi tapasztalat, ami általában 1-2 évet jelent, azonban vannak olyan helyek, amelyeknek nem feltétlenül fontos a gyakorlati idő. Iskolai végzettséget tekintve a jelentkezőnek rendelkeznie kell szakmunkásképző bizonyítvánnyal, és az elvárt szakképzettség a Szakács. A leendő munkaadó kétféleképpen köthet munkaszerződést. Határozott vagy határozatlan időre. Vannak olyan álláshirdetések, amelyekben le van írva, hogy mennyi időre keresnek munkaerőt a cégek. A munkarend és a munkaidő beosztása ún. vezénylés szerint történik. A foglalkoztatás történhet rész vagy teljes munkaidőben is. A részmunkaidő sokkal kötetlenebb ugyanis általában 4-6 óra munkát jelent, míg ezzel szemben a teljes munkaidő 8-12 óra munkavégzést foglal magában. A szakma rendkívül népszerű az állást keresők körében, ugyanis sok embernek adott, és még adni is fog biztos megélhetést. Ha más szakma érdekel bennünket, akkor keressük fel újra a honlapot.

Kapcsolódó blog bejegyzések