Álláskeresés manapság

DebrecenAllas4_mon-allas.hu
0

Amikor új munkát keresünk, fontos az is hogy lehetőleg olyan munkakört pályázzunk meg, amelyet egyrészt szívesen csinálnánk, másrészt, pedig amelyet meg is tudunk majd csinálni.

Mindig tisztában kell lennünk képességeinkkel, ha álláskeresésről van szó. Amikor a DebrecenAllas.hu portálon megakad a szemünk egy álláshirdetésen, akkor az elvárások között sok mindent olvashatunk. Amennyiben nem felelünk meg minden elvárásnak, akkor gondolkozzunk el, hogy valóban megpályázzuk-e az adott álláslehetőséget. Ha be is hívnak egy állásinterjúra, ott még nem biztos, hogy fény derül arra, hogy nem rendelkezünk megfelelő képességekkel az állás betöltéséhez. Ha azonban felvesznek minket, előbb vagy utóbb úgy is kiderül, és akkor nem biztos, hogy jó szemmel fognak ránk nézni. Ha találunk olyan álláshirdetést, amely felkelti érdeklődésünket, és minden elvárásnak meg is felelünk, akkor nyomban adjuk be jelentkezésünket, amilyen gyorsan csak lehet. Természetesen először nem fogunk mindent tudni, még akkor, sem ha rendelkezünk megfelelő szakmai tapasztalattal.

Minden munkahely más, először még akadhatnak nehézségek, de ha kellőképpen nyitottak vagyunk, és kikérjük kollégáink segítségét, akkor nem lehet nagy baj. Ha szeretnénk majd egy jó munkahelyi környezetben dolgozni, akkor igyekezzünk beilleszkedni munkahelyünkön. Ne utasítsuk vissza kollégáink meghívását, ha munka után meginvitálnának minket egy kávéra. Amennyiben olyan szakmát választunk, amelyben együtt kell dolgoznunk másokkal, vagyis csapatmunkában kell majd dolgoznunk, akkor mindenképpen éljünk a lehetőségekkel, ha meghívnak minket. Minden vállalat szokott szervezni céges bulit, legyen szó multinacionális, vagy kisvállalatról. Ezekre az eseményekre mindenképpen menjünk el, mert ez csak jó alkalom lehet arra, hogy új munkatársainkat megismerjük közelebbről. Továbbá a többiek is látni fogják, hogy nemcsak ők tesznek erőfeszítéseket arra, hogy megismerjenek minket, hanem mi is hajlandóak vagyunk tenni annak érdekében, hogy megismerjük őket. Ha úgy gondoljuk, hogy készen vagyunk az önéletrajz és motivációs levél megírásával, akkor itt az ideje, hogy nézelődjünk álláslehetőségek után. A Debrecen állásportálon szellemi munkát találunk, de ha a fizikai munkához vagyunk szokva, nem probléma, mert az oldalon fizikai munkalehetőséggel is tudunk találkozni.

Hogy könnyebben menjen az álláskeresés, hirdessük magunkat a weboldalon, hiszen ez a lehetőség is rendelkezésünkre áll. Azt gondoljuk, hogy mindezért fizetnünk kell, ráadásul még regisztrálnunk is szükséges? Felejtsük el. Nincsen kötelező regisztráció, és fizetési kötelezettségnek sem kell eleget tennünk. Nincs más dolgunk, mint az álláshirdetés feladása pontra kattintanunk, és máris megadhatjuk, hogy milyen szakmában szeretnénk majd dolgozni. Ezenkívül részletes ismertetőt is írhatunk magunkról, amelyben szépen leírhatjuk, hogy milyen képesítésekkel rendelkezünk, milyen munkatapasztalatokra tettünk már szert, és milyennek képzeljük jövőbeni munkahelyünket. A vállalatok úgy tudnak sikeresek maradni, ha a munkavállalók is jól érzik magukat. Ehhez persze mindenkinek igazodnia kell a munkaerő piaci igényekhez. A Debrecen mérnök állásai megtekinthetőek a honlapon. Amennyiben multinacionális vállalatnál szeretnénk majd dolgozni, akkor jól fogunk dönteni, mert a nagycégek a fix fizetésen kívül extra juttatásokat is felajánlhatnak majd számunkra. Ilyen lehet a cafeteria, vagy a napi egyszeri ebéd, esetleg céges telefon vagy laptop biztosítása.

Kapcsolódó blog bejegyzések